Nieuws

Trots zijn we dat we vanaf heden een samenwerking hebben met het
Jeugdfonds Sport & Cultuur,

 

A let `s move vind dat sport en bewegen een positieve bijdrage levert aan elk kind, daarom zijn wij aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport en cultuur lessen. Denk hierbij aan Atletiek, voetbal, zwemABC, Personal training, fitness, Judo, muziekles, dans, theater, of een andere sportieve of creatieve les. Een aanvraag loopt via een intermediar van het Jeugdfonds. Meer informatie over Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe lees je via onderstaande link of stel je vraag via info@aletsmove.nl.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Sport en bewegen heeft een positief effect op het zelfvertrouwen van elk kind. Wij helpen kinderen / jongeren sportief bezig te zijn en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Daarnaast laten we ze veel plezier ervaren in het sporten en bewegen en maken we ze bewust van wat ze allemaal al kunnen. Tevens werken we aan vaardigheden die de motoriek en sociale- weerbaarheid versterken.


https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/drenthe/

Ter ere van het 20 jarig Jubileum van Sportboxx mocht ik een column schrijven voor het jubileum Magazine.
 

Column Sport & lifestyle; focussen op je doelen,
wat is daarvoor nodig?
Heb jij ook goeie voornemens? Ga je mee hardlopen omdat dat echt iets voor jou is? “nee, dat is niets voor mij, dat houd ik nooit vol!”Je kent het wel, je wilt ergens aan meedoen maar denkt bij voorbaat al dat het toch geen kans van slagen heeft. Of dan zijn er wel vrienden, kennissen of familieleden die aangeven dat je niet hoeft te beginnen omdat het gedoemd is te mislukken.

Mijn naam is Alet Lingenaar (1990) en mijn sport is al 16 jaar hardlopen. Daarnaast heb ik veel uiteenlopende hobby’s van motorrijden, duiken tot muziek maken. De afgelopen jaren heb ik ook actief deelgenomen aan de Triathlon sport. Door twee knie operaties waarvan de laatste in oktober 2018, heb ik mijn focus nu volledig gelegd op het geven van trainingen, waarin ik zelf pijnvrij kan bewegen. Mijn passie is daarnaast ook echt om mensen te helpen, stimuleren, adviseren om verder te komen in hun doelen, conditie op te bouwen of om af te vallen. Tijdens mijn studie (ALO) heb ik ruim 6 jaar bij Tanja gewerkt als verkoopmedewerker bij Time Out Sport/Sportboxx. Ter ere van het 20 jarig jubileum van de sportzaak van Tanja schrijf ik deze column over sport & Lifestyle.Tanja gaat altijd voor kwaliteit, die eigenschap wil ik graag voortzetten in deze informatieve column.

Hoe kan je ervoor zorgen dat jij na het lezen van dit artikel wél je doel vast kunt houden?
Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor het moeilijk is om je doel te bereiken en je soms afhaakt. In de kern draait het om focus. Om dit inzichtelijk te maken, staat hieronder een hele korte vertaling van het psychoneurobiologisch model van gedragsverandering. Dit model (ontwikkeld door Chivo) gaat over talloze factoren die van invloed zijn op onze keuze om juist wel, of niet te bewegen, of te eten. Er zijn 4 belangrijke elementen die onze focus beïnvloeden.

- Beweegarmoede           
- Multitasking
- Stress
- Slaapschuld
Maar nu eerst even focussen op iets anders…

Focus op sport…
Mijn hele leven ben ik al bezeten van sport. De laatste jaren  is er ook een focus bij gekomen voor voeding en leefstijl waardoor ik een opleiding tot personal trainer en leefstijlcoach heb afgerond. Ook Tanja ontdekte mijn gedrevenheid voor sport en vroeg me in juli 2008 om te komen werken in de destijds nog geheten Time Out Sport. Hiervoor was ik meteen heel erg enthousiast. Ruim 6 jaar heb ik daar met veel plezier gewerkt, een tijd waarin ik veel geleerd heb. Bijvoorbeeld de transformatie van Time Out Sport naar Sportboxx, de ontwikkeling van de sportmarkt en de evolutie van bepaalde merken en bijbehorende technologieën. Het was een interessante periode! In 2014 heb ik deze uitdagende periode bij Sportboxx afgesloten omdat ik aan het werk kon als sportdocent. Een baan in het onderwijs waarvan ik altijd al droomde na het afronden van mijn ALO opleiding. Deze laatste werkdag bij Sportboxx was fantastisch, waar er vele vrienden, familie en vaste klanten langs kwamen om mij persoonlijk te bedanken (zie foto). Een fulltime contract krijg je als sportdocent niet gemakkelijk, dus ging ik tevens opzoek naar een andere uitdaging erbij.In maart 2016 startte ik mijn eigen bedrijf, A let`s move. Een bedrijf om mensen te trainen of te coachen naar een persoonlijk doel. Bijvoorbeeld om sportief te gaan bewegen, af te vallen, of door middel van lifestyle coaching. Dit kan door deel te nemen aan hardlooptrainingen, technicore trainingen of personal training. Ook is het mogelijk om mij in te huren als sportdocent voor het geven van gastlessen, bootcamps of trainingen voor verenigingen. Voor mensen waarvoor dit net te sportief is, is het ook mogelijk om eens in het kwartaal deel te nemen aan Wandelfit.  Het is mijn missie om iedereen die bij A let`s move komt te helpen aan meer Vrijheid, Kracht en Energie om de dingen te kunnen doen wat hij of zij belangrijk vindt. Medio 2019 kan dit vanuit mijn eigen studio  bestaande uit een trainingsruimte waar de faciliteiten en het aanbod voor A let`s move meer uitgebreid gaan worden. Meer info en details daarover volgen nog.

Men zegt vaak dat sport verbroedert. Sporters zijn vaak “mensen mensen” en maken veel sociale contacten en onderhouden die dan ook goed. Zo is tot op de dag van vandaag de band met Tanja altijd “warm” gebleven. Als startende ondernemer wil je ook in je kleding uitbeelden naar de buitenwereld wie je bent of waar je van bent. Daarvoor had ik al snel de samenwerking met Tanja opgezocht. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn deelnemers. Die gun ik de best passende adviezen, zonder dat er middels verkooptrucs een dure schoen wordt verkocht. Liever een goedkopere schoen die past bij de wensen van de klant. Tanja draagt die visie uit middels Sportboxx.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik Sportboxx als partner kan noemen bij de samenwerking omtrent de teamkleding. Niet alleen voor het leveren van de kleding, maar ook alle adviezen die daarbij horen. Sportboxx bestaat niet alleen uit Tanja, maar ook uit een team collega`s die een visie uitdragen. Ook die wil ik bij deze bedanken voor hun inzet en advies! Ook maak ik van de gelegenheid gebruik om Tanja te feliciteren met het 20 jarig jubileum! Op naar nog vele mooie jaren!

Wat is er nodig om te kunnen focussen, vervolg…
Als wij als mensen iets willen aanleren moeten we dat doen met een focus. Op het moment dat je een keuze moet maken om iets wel of niet te doen gebeurt er iets in je hersenen. Er is een impuls die dopamine bevat, wat de boodschapper is uit je brein. Die impuls vanuit je hersenen kan leiden tot een nieuwe gewoonte (gaan sporten), belonend gedrag (koekje eten na training) of geëvalueerd gedrag opleveren (nieuwe gewoonte). Er is focus noodzakelijk om de impuls vanuit je hersenen te kunnen controleren. Door veel te bewegen en goed uitgerust wakker te worden kun je die impuls vanuit je hersenen beter controleren. Multitasking en stress vragen eveneens heel veel van de prefrontale cortex (deel in de hersenen waar de impuls zich bevindt) waardoor er minder ruimte over blijft om je te kunnen focussen op het wel of niet te gaan sporten. Hiermee kunnen we constateren dat er 4 belangrijke elementen zijn die je focus beïnvloeden. Als je onderstaande punten onder controle hebt kan je dit je helpen focussen op je nieuwe uitdaging of doel.

1 Beweegarmoede
Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat de bloedcirculatie omhoog gaat waardoor de bloedsuikerspiegel gecontroleerd blijft. Een betere doorbloeding is goed voor je brein, waardoor er meer wilskracht ontstaat, tevens is het goed voor je viscerale vetverbranding. Bewegen is noodzakelijk voor het ontwerp van ons brein!

2 Multitasking
Meerdere dingen tegelijk doen kan niemand! Chips eten terwijl je naar de tv kijkt? Voor je het weet is de zak leeg. Appen bij de kassa? Voor je het weet heb je een Mars op de band gelegd. Neem de tijd voor je acties en focus je op één ding tegelijk.

3 Stress
Stress komt bijvoorbeeld door verlies van controle over je leven. Dit is misschien wel de nummer 1 focuskiller voor de meeste mensen. “Je had het zo druk dat je net geen tijd meer had om je maaltijd te koken dus ben je even langs de Mac gereden, om op tijd bij je afspraak aan te komen”

4 Slaapschuld
Dit is een gevolg van beweegarmoede. Als je te moe bent om je te concentreren, val je makkelijk terug in oude gewoontes. Slaapkwaliteit is ontzettend belangrijk! Met alcohol slaap je niet goed en kom je niet helemaal tot je diepe slaap, feitelijk gezien ben je dan knock-out. Tijdens je diepe slaap neemt de ruimte tussen je hersencellen van 14 naar 23% toe! Dat zorgt ervoor dat je meer ruimte krijgt in je hersenen om je beter te kunnen focussen!

Er is nooit maar één reden waardoor je afhaakt van je doel. Het is altijd een combinatie van factoren. Een leefstijlcoach kan je helpen te achterhalen wat jij nodig hebt om je focus terug te vinden, zodat je aan een gezonde leefstijl kan gaan werken en volhouden.

Wil je meer weten over focus of leren hoe jij je focus kunt krijgen om je sportieve doelen te behalen? Neem dan contact op met Alet Lingenaar van A let`s move of neem een kijkje op de website.

Alet Lingenaar
(Personal/Loop) Trainer, Lifestyle Coach & Sportdocent
www.aletsmove.nl


 
 

Vanaf heden is Aletsmove een Chivo professional rijker!
Alet is geslaagd voor de opleiding Personal Trainer PRO & Lifeystyle Coach !

Om Alet te feliciteren, of wil je precies weten wat dit inhoud en wat ze voor je kan betekenen?
Neem dan contact op via info@aletsmove.nl

29 mei 2017: Drenthe Loopfestijn
Wauw! Wat was dit een fantastische dag! Veel leden hebben voor het eerst deelgenomen namens A let`s move op diverse afstanden. Prachtig om te zien hoe iedereen ervoor gevochten heeft om de finish te halen met deze tropische temperaturen! Ben trots op jullie! Zie onderstaande promofilm van het Drenthe Loopfestijn 2017: A let's move start met 1e technicore training
1 maart 2017, geplaatst op Klazienaveen24.nl

» Lees het artikel


Nieuw in Klazienaveen: A let's move van Alet Lingenaar.
‚Äč21 februari 2017, geplaatst op Klazienaveen24.nl

» Lees het artikel


 

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Alet Lingenaar
Personal Trainer, Lifestyle Coach 
&  Sportdocent


  06 29 00 37 78
  
  info@aletsmove.nl

  www.aletsmove.nl


Agenda

Maandag 6 Maart  Kennismaking info avond 
Start2Run De Muur 
19.00 - 20.00 uur 


Dinsdag: Technicore training 
19.00 - 20.00 uur 


Woensdag: Fitkids
17.30 - 18.30 uur 

Vrijdag: Looptraining 
19.00 - 20.00 uur 

Personal Training 
In overleg in te plannen Trainingstijden